Weekberichten

Week 1 / 2:

In de eerste twee weken hebben wij kennis gemaakt met zowel de projectleden als met Mendix. Mendix is het platform waarmee wij de gedurende periode een programma gaan bouwen voor onze toekomstige opdrachtgever. Helaas wachten wij nog op een definitieve opdracht maar we hebben onze tijd besteed met het leren kennen van elk individueel projectlid. Om het “teamgevoel” te versterken hebben wij samengewerkt aan zowel het bouwen van een spaghetti-toren en het maken van weekblog 1. Week 1 en 2 zijn samengevoegd met als belangrijkste reden dat er weinig progressie is geboekt vanwege het gebrek aan een definitieve opdracht.

Week 3:
Week 3 is de week na de krokusvakantie, in deze week hebben wij eindelijk een opdracht gekregen voor ons project. Het is ons duidelijk gemaakt dat wij een digitaal platform moeten ontwikkelen. Op dit platform kan een gebruiker verschillende hulpmiddelen maken zoals quizjes etc. De opdracht aan ons is om een leermethode te maken met een hoge fun-factor, dit moeten wij zien te realiseren in Mendix. De presentatie die wij afgelopen woensdag bij hebben gewoond betekende het officiële kickstart van het project. In de loop van tijd zijn wij ook bezig geweest met het maken van UML Use-cases die wij vervolgens moeten inleveren bij ons vakdocent. Ons is ook duidelijk gemaakt wat de “deliverables” zijn in sprint 0. Er wordt in deze periode 1 voor 1 gewerkt aan elk deelproduct, de planning voor deze producten dient nog gemaakt te worden. De sfeer in de groep voelt goed en we vertrouwen elkaar. Dit zal tevens de reden zijn waarom we geen problemen gaan verwachten over de planning en verdeling van het werk. Er is vanaf deze week genoeg te doen! 

Week 4:
Deze week hebben wij als team een achterstand opgelopen met de rest van de klas. We hebben vrij weinig aan het project gewerkt met als reden dat iedereen in het groepje druk was met zijn andere vakken en andere zaken. Aan de doelgroep analyse hebben wij echter wél gewerkt. Het besef dat dit project geen appeltje-eitje is drong tot ons door nadat wij een NO-GO hebben gekregen na het gegeven feedback van onze opdrachtgever op onze doelgroep analyse. Dankzij deze feedback zijn we als het ware ‘wakker geworden’ en zien wij in dat we echte stappen moeten zetten mochten we dit willen halen. We gingen na de feedback direct aan de slag met het ophelderen van SCRUM begrippen waardoor de opdrachten ook gelijk duidelijker werden.
Voorlopig is onze hoogste prioriteit het PAD project. Let’s go!

Week 5:

Deze week zijn we bij elkaar gekomen en hebben we aan onze systeemdocumentatie gewerkt, ook hebben we onze doelgroep-analyse verbeterd. Helaas kwamen we er later achter dat er maandagmiddag een audit was waar wij aanwezig moesten zijn. Doordat we niet bij de les aanwezig waren merken we dat we een stuk theorie missen voor de systeemdocumentatie. Woensdag mogen we onze systeemdocumentatie om 15:00 laten zien. 

Week 6.

Deze week zijn we bezig geweest met het maken van de userstories. Deze zijn omgenomen in Mendix. Verder hebben we gezamelijk aan tafel gezeten om na te denken voor de App. Er zijn veel mooie ideeën boven water gekomen

Week 7

We onze Sprint-2 Review, we hebben laten zien wat we hadden. We moesten de presentatie template aanhouden, dit hadden we bij de vorige Review verkeerd begrepen waardoor onze powerpoint niet juist was. In het team werken we op verschillende versies van Mendix Modeler wat voor veel obstakels zorgt. Grotendeels was op de laptop van Mai gedaan (versie 7), Mai kon niet aanwezig zijn bij de Sprint Review vanwege zijn rijles. Het inlogscherm hebben we kunnen laten zien op Niels zijn laptop (versie 6). Na de afgelopen twee dramatische Reviews hebben we eindelijk onze andere kant kunnen laten zien. Maandag mogen we de rest laten zien. Donderdag komen we bij elkaar om verder te werken en afspraken met elkaar te maken ivm afwezigheid. (Timo is gestopt met de opleiding)

Week 8

We zijn verder gegaan in Mendix, het begint wat te worden. De userstories worden een voor een behandeld. Verder hebben we afspraken gemaakt over het inleveren van documenten en het nakomen van deadlines. Nino is al een paar dagen niet te bereiken en is deze week ook niet komen opdagen, hierdoor is hij uit het team gezet.

Week 9

We zijn deze week bezig gweest met het aanmaken van de Quiz. Er kunnen vragen worden toegevoegd. Het maken van de quiz kan nog niet. Dit zullen we volgende week moeten oplossen. De samenwerking binnen de groep is erg goed, er wordt goed gecommuniceerd met elkaar. Mai laat buiten schooluren niks van zich horen en doet niks aan de planning, hij gaf al aan dat hij wou stoppen en is hierdoor uit het team gezet. De handleiding is gemaakt en vertaald naar het Engels